Medlemsskap

FBK bildades redan 1947 och medlemmarna har alltsedan dess badat och bastat på Fredhällsbadet. FBK är öppet för alla vuxna personer och medlemskapet är personligt.

Badet är kommunalt ägt men drivs och sköts av föreningens medlemmar genom ideellt arbete. Under skolornas sommarlov är badet öppet för allmänheten, dock inte bastun som ägs av föreningen och förutsätter ett medlemskap.
Badet försågs 2006 med Samfundet S:t Eriks blå skylt, det s k ”Lilla kulturminnesmärket”. Sedan sommaren 2009 är badet ett av stadens officiella bad då badning i Mälaren åter är tillåten.

Som medlem erbjuds du tillgång till bastun, badet och soldäcket året runt. Badet erbjuder endast kallvatten under den period av året då ledningarna inte riskerar att frysa, från maj till början av oktober. Däremellan får man ta med sig eget dricksvatten och svalka sig i Mälaren, vilket de flesta av oss tycker är ren njutning.
För att komma in på badet måste du köpa en entrényckel.  Vi rekommenderar dig även att skaffa bastunyckeln.

Du inbjuds till vår trevliga sensommarfest sista lördagen i augusti och även till vårt årsmöte i mars och framföra dina åsikter. För datum se hemsidan. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast fyra veckor före mötet.

Årsavgiften betalas via faktura i början på varje år. Det är dock varje medlems uppgift att se till att aktuell avgift betalas.

Omkring 100 medlemmar badar frekvent under vintern. Vår länspump/icemaster-maskin ser till att vispa runt vattnet och hålla vaken öppen.

FÖR ATT ANSÖKA OM MEDLEMSKAP - SE UNDER 'BLI MEDLEM'