Verksamhetsberättelse 2023

Trots att badåret 2023 inleddes på ett tråkigt vis med inbrott i FBK.s omklädningsrum och uppbrutet kassaskåp veckan efter nyår, ser vi ändå tillbaka på ett fint år med många härliga bad och mycket aktivitet i klubben. Här nedan har vi sammanfattat de viktigaste händelserna under 2023.

FBK:s styrelse har sedan årsmötet i mars 2023 bestått av:
Ola Jameson (ordförande),
Lars Andersson (kassör),
Pia Kvillemo (medlemsansvarig),
Stefan Jahge (skötselsansvarig),
Annika Noorzoy (informationsansvarig),
Mikaela Hansdotter (ansvarig för sociala aktiviteter) Helene Limén (sekreterare).

STYRELSEMÖTEN: Under hela 2023 har 10 styrelsemöten genomförts (de 2 första dock med föregående styrelsen). I slutet av januari åkte även styrelsens iväg på sin årliga styrelseresa, som denna gång gick till Engsholms slott på Mörkö, där vi övernattade åt middag och badade bastu. Ytterligare två styrelsemöten samt ett medlemsmöte planeras under 2024 innan nästa årsstämma, som äger rum 18 mars.

ÅRSSTÄMMA: 2023 år årsstämma avhölls den 13 mars. Närvarande medlemmar bjöds på hembakat fika. Den gamla styrelsen avtackades och en ny valdes.

STÄDDAGAR: Under året genomfördes två välbesökta städdagar; den första lördagen 13:e maj och den andra lördagen 1:a oktober. Vid den första bjöds alla städare som vanligt på korv med bröd i vårsolen och på den andra serverades traditionsenlig ärtsoppa med punsch. Allt detta föredömlig arrangerat av gruppen för sociala aktiviteter (Minna Rinkinen, Charlotte Almqvist, Eva Rolf, Björn Clemenson, Carl Lundblad)
ÖVRIGA SOCIALA AKTIVITETER: Lördagen den 2:a september bjöds det in till uppskattad fest på badet. Ungefär 80 glada medlemmar och några gäster kom och njöt av buffé, lotteri, dans och livemusik på soldäck in på småtimmarna.

REPARATIONER & UNDERHÅLL: Under året har skötselkommittén (Tobias Adelgren, Petri Anttila, Lotta Bäckman, Maj Hård, Frida Fridh, Ola Björklin, Stefan Larsén, Wolfgang Dorsin, Åsa Källström) under ledning av Stefan Jahge utfört en rad större och mindre reparationer på badet:
• Ny badstege monterades samt stagades upp under våren
• Grinden till damernas soldäck uppmonterad mot ny karm
• Vattenledning under damernas soldäck ersatt efter frostsprängning
• Det uppbrutna kassaskåpet bortforslades
• Nya låskolvar till värdeskåpen inköpta och installerade
• Nyckelskåp inköpt och uppsatt i omklädningsrummet
• Nya handtag och roddarpinnar till herrarnas soldäck (ersatta två gånger)
• Fönster reparerat och installerat i rummet ovanför caféet
• Proppskåpet i caféet uppgraderat till högre ampere
• Infravärme borttagen
• Vattenläcka för båtklubbens anslutning åtgärdad
• Låsbar grind för styrelsens arkiv i omklädningsrummet ihopsnickrad och monterad
• Mattor i omklädningsrummet ersatta med nya
• Bottenrensning utförd av dykare från föreningen Rena Mälaren (som bland annat hittade det gamla soluret...)

BADKAFÉ: Sommarkaféet bedrevs i år, liksom under de fyra föregåend åren, av medlemmarna Tomas Betzholtz och Hanna Wallin Betzholtz. Även i år bedrev Tomas och Hanna (och deras barn) verksamheten på ett mycket fint och uppskattat sätt.
MEDLEMMAR: Den 31/12 2023 hade föreningen 994 medlemmar och en kö på 88 personer. Kön är för tillfället stängd, men vid utträden/ej betalad medlemsavgift från befintligt medlem, så släpper vi in köande i turordning

JULMIDDAG & ÅRETS FBK:are: I december bjöd föreningen alla medlemmar som på ett eller annat sätt arbetat ideellt för föreningen under året på julmiddag på restaurang Bolognese i Fredhäll. Vid detta tillfälle delades även priset för ”Årets FBK:are” ut. Så här löd motiveringen till årets pristagare:
”Årets FBK:are är en person som under många år varit en klippa i vår fina badklubb. Hon har varit aktiv inom styrelsen och inom festkommittén och anordnat fantastiska fester för oss alla. Hon har välkomnat in nya medlemmar med öppna armar och får alla att känna sig välkomna in i gemenskapen. Hon har varit drivande i anordnandet av våra fixarmåndagar, som tidigare var ett stående inslag i vår verksamhet. De senaste året har hon varit mindre aktivdåhonharflyttatutiStockholms vackraskärgård,mennuvillvi ändåuppmärksamma allt fantastiskt arbete som hon ha lagt ner i vår badklubb och hoppas vi får se henne lite mer under nästa år! Årets FBK:are är: Minna Rinkinen”
Som pris fick Minna en vacker guldstjärna designad av medlem Gunilla Poignant.
Till Lucia bjöds alla bastubadare traditionsenligt på glögg och pepparkakor i omklädningsrummet.

EKONOMI: Föreningens ekonomi är god och årsredovisningen och budgeten för 2023 är i balans. En särskild redovisning av resultatet 2023, samt budget för 2024 kommer presenteras av kassör Lars Andersson på klubbens årsstämma i mars.

Stort tack till alla som badat, fixat, städat och engagerat sig i världens finaste badklubb under året som gått. Nu ser vi fram mott ett nytt FBK-år med massor av kalla bad och ännu mer varm gemenskap!

FBK:s styrelse, januari 2024.