Rapport från årsmötet 12 mars

Ett 60-tal medlemmar (med 24 fullmakter från frånvarande men intresserade medlemmar) hade hörsammat kallelsen till badklubbens årsstämma den 12 mars 2018 i en möteslokal i Marieberg.

Till mötesordförande valdes Helena K och därefter beviljades den avgående styrelsen ansvarsfrihet. Vid val till ny styrelse nyvaldes Gela F Öhman, Eva Grunding, Tanja Cantell  samt Lovise Brade Haj. Lovise valdes till ny ordförande och blir den andra kvinnan i FBKs historia som väljs till ordförande.
Vår första kvinnliga ordförande hette för övrigt Ingrid Rosenberg som var ordförande 1978-1979. Peter Andersson, Per Sandwall och Erik Lundkvist kommer också vara med i nya styrelsen.

Därefter behandlades inkomna motioner som var 12 till antalet. Bland de motioner som godkändes kan nämnas mixbastu, beslut om att antalet kvinnor och män i styrelsen ska vara jämnt fördelade, utökade öppettider och förbättringar i bastuhuset.

Till slut tog årsstämman ställning till de nya stadgar som föreslog. Dessa godkändes och kommer att gälla så snart protokollet från mötet är justerat. Till sist avtackades Minna R som avgick från styrelsearbetet.  Därmed var ett långt men mycket positivt och trevligt möte till ända.

Ett stort tack till alla funktionärer som svarade för mycket uppskattad markservice; ett varmt tack också till Helene som tog på sig arbetet skriva protokoll. Tack också till Hasse och David som förberett mötet och som nu lämnar styrelsen.

Den nya styrelsen med Lovise i spetsen önskas lycka till! /Erik L 180314

Nyhetsarkiv